Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Anvers

    Kafe Kafe Gezmek ve Büyüleyici Eski Şehirde Alışveriş Hollanda dilinde adı Antwerpen olan Anvers, başkent Brüksel’den sonra Belçika’nın en büyük ikinci şehri.

    Genel Bilgiler

    Kafe Kafe Gezmek ve Büyüleyici Eski Şehirde Alışveriş

    Hollanda dilinde adı Antwerpen olan Anvers, başkent Brüksel’den sonra Belçika’nın en büyük ikinci şehri. Belçika-Hollanda sınırının kuzeyinde bulunan Anvers’i gezen turistlere soracak olsak, hiç şüphesiz bu şehir için güzel şeyler söyleyeceklerdir. Çünkü Anvers’in güney kısmı “joie de vivre”, kuzey şehirleriyle benzerlik gösterir.

    Anvers, kültürel bölünmenin tam ortasında yer alıyor. Bugünlerde tamamen Fransızca konuşulan bir şehir olduğu için Brüksel fazlaca tartışılabilir. Şehrin ana merkezi civarında, Grote Markt ve Orta Çağ döneminden kalma belediye binası bulunuyor. Heybetli bir şekilde iki kulesi ile yükselen Meryem Ana Katedrali, şehir merkezinin bir sokak ilerisinde yer alıyor.

    Şehrin caddeleri boyunca hem Belçika mutfağına ait lezzetleri hem de diğer ülkelerin lezzetlerini tadabileceğiniz şık restaurantlar var. Belki de şehir için en önemli şey Belçika biraları. Bu bölgeden sonra Schelde boyunca gidebilirsiniz. Burada nehrin üzerinden geçerek, Het Steen (The Stone)'i, Antwerp'in en eski yapısı olan Orta Çağ kalesini görebilirsiniz. Burası aynı zamanda, bir müzeye de ev sahipliği yapar.

    Grote Markt’ın arka karşısında ve Katedral’den merkez tren istasyonuna doğru ilerleyen yoldan giderek Meir yoluna çıkabilirsiniz. Burası Anvers’in en büyük caddesi, aynı zamanda kıtanın bazı ünlü alışveriş sokaklarıyla yarışabilecek büyüklükte. Gap ve Zara gibi global markaların yanı sıra butikleri ve lüks tasarım markalarını burada bulabilirsiniz. Ayrıca 1900'lerden bugüne kadar, lüks alışveriş merkezine ev sahipliği yapan ve neo-klasik mimari izlerini taşıyan Stadsfeestzaal ya da “Kent Festival Hol''ü gezmeyi unutmayın.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler