Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Antalya

    Sadece Bir Tatil Köyü Değil Eğer hala Türkiye'ye bir tatil yapmak konusunda şüphe duyuyorsanız, bu yazı sizi hizaya getirmeli.

    Genel Bilgiler

    Sadece Bir Tatil Köyü Değil

    Eğer hala Türkiye'ye bir tatil yapmak konusunda şüphe duyuyorsanız, bu yazı sizi hizaya getirmeli. Aslında her yaz Antalya'ya gidip gelen turistlerin büyük çoğunluğu bavullarıyla yakındaki Alanya gibi tatil köylerine gitmek için şehrin havalimanına uçtuklarından, Antalya'yı tam olarak göremiyorlar. Ve bu utanç verici.

    Antalya aslında kendi çapında ziyaret etmeye değer, çok ilginç bir şehirdir. Sizin için iyi haber şu ki, bunlarla uğraşmaya gerek kalmadan Antalya'ya gidebilirsiniz.

    Antalya'nın ziyaret edilmeye değer bir şehir olduğunu kanıtlayan 3 önemli içeriği var; tarihi, plajları ve fantastik doğal çevresi. Tarih açısından şehir milattan önce 200 yılında kurulmuştur ve Hadrian Kapısı'ndan Kaleiçi'ne doğru giderseniz, birçok tarihi şey göreceksiniz.

    Bu bölgeyi çevreleyen duvarlar Roma Çağı'ndan gelmektedir, diğer yandan içerisinde dar ve dönemeçli sokakları kaplayan Osmanlı-tarzı evler bulunmaktadır.

    Birçok antika dükkanların, galerilerin ve restoranların yanı sıra, Saat Kulesi, Korkut Camisi, Yivli Minare, Kesik Minare ve Roma Hıdırlık Kulesi gibi görülecek yerler vardır.

    Burası oldukça cazibeli bir bölgedir, sıcak yaz günlerinde buradaki gölgenin rahatını terk etmek istemeyeceksiniz. Şehrin dışında, dünyadaki en iyi korunmuş Roma tiyatrosu olan Aspendos gibi, çok daha fazla muhteşem tarihi yerler bulacaksınız. Termessos ve Perge'in eski şehir kalıntıları ziyaret etmeye değer yerlerdir.

    Düden Şelaleri'nin bulunduğu kasabanın içinde muhteşem doğayı bulabilirsiniz ya da örneğin daha fazlası Köprülü Kanyonu'nu keşfedebilirsiniz. Son olarak plajlar açısından, uzun Konyaaltı Plajı ve Lara Plajı, göz atmak isteyeceğiniz yerlerden.

    Şunu unutmayın ki Konyaaltı, çoğunlukla çakıl taşlarından oluşmaktadır. Antalya, uluslararası (havayolu) olarak iyi bir bağlantıya sahip olduğundan Türkiye'ye yapılan geziler için iyi bir başlangıç noktasıdır.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler