Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Anguilla

    Eskinin ve yeninin, mavinin ve yeşilin bir araya geldiği yer Anguilla.

    Genel Bilgiler

    Başkenti The Valley, resmi anadili İngilizce ve nüfusu yaklaşık 15,754 civarında.

    Birçok Karayip tatil cennetinde tüketim hızlanmışken burada tahta kulübeler etkileyici tatil mülklerine el sallıyor. İki taraf burada huzurlu bir denge kurmuş durumda. Ziyaretçiler birçok kültürün bir yerde toplandığına şahitlik etmekle kalmayacak, aynı zamanda akıl almaz güzellikteki Karayip sahillerinin maviliklerinde keyif yapacak.

    Bölgenin ilk sahil şeridinde yer alan tatil yeri olarak anılmasa da, ada bir şekilde St.Barth’ın dublörü olarak ün yapmış durumda. Başkentinin bir köy olması bir yana dünyanın jet set sosyetesinin radar dışı tatil arayışlarında ilk sırada yer alan yerlerden biri burası.

    Prikly Pear Adası harika bir şnorkel deneyimi sunuyor ve altın rengi kumsalları, turkuaz mavisi dalgalarıyla rüyalardan çıkma bir tatil vaat ediyor. Ana adadan bir katamarana ya da yelkenliye atlayıp burayı ziyaret etmeniz mümkün.

    Tatil için kaldığınız otellerden kaçın ve bu adayı özel yapan şeyi keşfetmek için The Valley’nin yolunu tutun. Anguilla’nin hiçbir yeri şehir görünümünde olmasa da burada bulunan hükümet binası The Valley’i köy ruhundan biraz ayırıyor. Burada Karayip tarihine bir dalış yapın ve St Gerard’ın kilisesinin içine bir göz atın. İçeride kafanızı kaldırıp gemi gövdesini andıran tavana bakmayı unutmayın.

    Island Limanı, çalışan bir köy kasabası ve tatil köylerinin bulunduğu bir yer değil. Burada sahil şezlonglarla değil rengarenk balıkçı tekneleriyle dolu. Fotoğraf çekmeyi sevenler için güzel kareler yakalanabilecek bir yer.

    Anguilla’da hafta sonları popüler olan ve yol kenarlarında buram buram pirzola kokan barbekü çadırlarına mutlaka uğramalısınız. Ne de olsa bir ada olduğu için ülkenin mutfağının en önemli kaynağı deniz mahsülleri. Anguilla’nın iki önemli spesiyali var, kerevit ve ıstakoz.

    Aralık ve nisan arası turizmin en yüksek olduğu dönem ve fiyatlar biraz yüksek. Temmuz ve ağustos ayları fiyatlar uygun seviyelere düşüyor ancak nem oranı yükseliyor. Kasım ve aralık aylarında yoğun yağış görülüyor ve çoğu otel bu dönemde kapalı olabiliyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler