Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Andorra

    Katalanca konuşulan Andorra, dramatik dağlık manzarasıyla Batı Avrupa’nın en büyüleyici köşelerinden biri.

    Genel Bilgiler

    Başkenti Andorra la Vella olan Andora’nın nüfusu ortalama 85,458 civarında.

    Bazıları Andora’yı kayak yapmak ve alışverişten ibaret olarak görse de ülke Fransa ve İspanya’nın arasında nazikçe duran ve doğu Pirene’ye doğru dağların hükümdarlığında uzanan büyüleyici bir yer. Bu küçük ülke en iyi kayak merkezlerine, en iyi kayak pistlerine ve termal spalara ev sahipliği yapıyor. Kar eridiğindeyse ülkenin bambaşka güzellikleri ortaya çıkıyor. Saatlerce başka kimseyi görmeden yürüyebileceğiniz vadilerin doğal güzelliği size huzur verecek.

    Pireneler’in en büyük kayak bölgesi olan Grandvalira’nın 193 km kayak pisti ve saat başı 100,000 kayakçıyı taşıyabilecek lift sistemlerini bulunuyor. Kayak ve kış sporları severler burayı mutlaka görmek isteyecektir.

    Ordino Andora’nın en çekici köylerinden biri. 1300 metre yükseklikte bulunan köy, yazın sıcağından kurtulmak ve tatil aktiviteleri yapmak için çok uygun bir ortam oluşturuyor. Temmuz ortasından eylül ortasına kadar Canillo ve Soldeu gondolları sizi en tepelere kadar çıkarabiliyor. İnişte yürümek ya da dağ bisikleti kiralayarak biraz heyecan yaşamak isteyebilirsiniz.

    Avrupa’nın en büyük spası “La Caldea” ılık mineral sularıyla sizi yeniden doğmuşsunuz gibi hissettirmek için bekliyor. Her yeri camdan ve ışıltılı bu yer kendinizi fütüristik bir kilisedeymişsiniz gibi hissettirebilir. Burası dev jakuzileri, buhar banyoları ve saunaları ile bir spada arayacağınızdan çok daha fazlasını sunuyor. Bütün gün adrenalin dolu kayaktan ya da uzun doğa yürüyüşlerinden sonra burası adeta bir cennet.

    Çorba severlerin “Escudella” denemesini tavsiye ederiz. Eğer orijinal tatlar peşindeyseniz ve özellikle ördek seviyorsanız seçiminiz “Pato con Pera de İnvierno” olmalı. Bir başka denenmesi gereken yerel yemek ise “Cabrito con Picadillo de Frutos Secos”.

    Ocak ve şubat aylarının ortalarında kayak pistleri bitimiyle daha sakin oluyor. Haziran ve temmuz ayları ortası ve eylül ayında ilk kar düşmeden yazı tepelerde kamp ve yürüyüş yaparak geçirmek isteyenler için doğru zaman. Eylül ayında, özellikle 8 Eylül’de her yer “Fiesta de Meritxell”i kutlar ve bu aynı zamanda Andora’nın ulusal günü olma özelliği taşır.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler