Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Amman

    Diyelim ki Orta Doğu'ya ilk kez seyahat ediyorsunuz.

    Genel Bilgiler

    Belki de bölgenin sorunları nedeniyle kaygılanıyor ve oraya gitmenin güvenli olup olmayacağını merak ediyorsunuz. Bu durumda Ürdün’ün başkenti Amman, oldukça güvenli (Orta Doğu standartlarına göre değil, düpedüz güvenli) olarak anıldığı için gidilebilecek iyi bir yer olabilir.

    Arapça ana dil olmasına rağmen burada çoğu insan İngilizce konuşuyor ve burada hava bazı komşu ülkelerden çok daha az olağanüstü. Amman M.Ö 7.250 yılında birkaç bin kişinin oturduğu bir Neolithic köy olarak başlayan, Ammonitler, Asurlular, Romalılar, Yunanlar (Şehir Philadelphia olarak biliniyorken), Osmanlılar ve daha sonra da milenyumda İngilizlerle devam eden, 7.000 yıllık bir tarihe sahip.

    Farklı semtleri birbirinden ayıran yedi tepenin üstüne kurulmuş olduğundan, şehrin yanındaki tarihi Jabal Amman semti (ünlü Rainbow Caddesi'ne ev sahipliği yapan ve akşamları oldukça hareketli) bu tepelerden birinin üzerinde yer alır ve özellikle görülmesi gereken bir yer. Burada nargile barları, sanat galerileri, restoranlarla doldurulmuş eski evler bulacaksınız.

    Şehrin en yüksek tepesinin üzerindeki Amman Kalesi’nde Herkül Tapınağı, Bizans Kilisesi, Ümeyyed Sarayı gibi şehrin uzun tarihine vitrinlik yapan cezbedici yerler bulursunuz. Yine de en iyisi, M.S 2.yy'da İmparator Antonyus Pius zamanında yaptırılan Roma Amfi tiyatrosu ve Forum. Bu yamaç yapısı çok iyi bir durumda ve ziyaretçilerin merdivenlere tırmanmalarına izin veriliyor. Dost canlısı halkı, bölgenin kalanını keşfetmek için harika bir başlangıç olan, dünya çapında tarihi manzaraları ile güvenli ve modern (size Dubai’yi aratmayacak) bir şehir olan Amman’ı denemenizi tüm kalbimizle tavsiye ederiz. Orta Doğu’ya zorlanmadan giriş yapabileceğiniz harika bir yol.

    Not: Amman hava yoluyla uluslararası bağlantısı olduğundan, Ürdün’e yapılacak geziler için iyi bir giriş noktası.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler