Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Almeria

    Avrupa'nın En Kurak Şehri Almeira, güneydoğu İspanya'nın Endülüs Bölgesi'nde yer alan bir Akdeniz kıyı şehri.

    Genel Bilgiler

    Avrupa'nın En Kurak Şehri

    Almeira, güneydoğu İspanya'nın Endülüs Bölgesi'nde yer alan bir Akdeniz kıyı şehri. Şehir, Avrupa standartlarına göre oldukça kurak ve kışları oldukça ılıman bir iklime sahip (Ocak ayında 17 derece). Yaz aylarının çok sıcak geçtiği şehirde, yıl boyunca yağış miktarı da en az düzeyde. Almeria, özellikle temmuz ve ağustos aylarında hiç yağış almıyor. Bu özelliği Almeria'yı, Avrupa'nın en kurak şehri yapıyor.

    Almeria şehri Malaga, Córdoba ve Sevilla şehirlerinin biraz daha gölgesinde kalıyor ve bu şehirler kadar çok turist çekmiyor. Ancak yine de burası ilgi çekici yerlere sahip ve büyüleyici bir şehir. Şehrin yanındaki tepede, marina ve üç devasa büyük duvarla çevrili Arap Kalesi bulunuyor. Şehirde ayrıca eski camii kalıntılarını bulup, Almería Katedrali'ni de göreceksiniz.

    Tabii ki bütün bu kültürü göz ardı edip muhteşem plajlara da gidebilirsiniz. Las Salinas ve La Almadrava de Monteleva en iyi örneklerdir. Akşamları ise tapas barlarında yer bulmakta zorluk çekebilirsiniz fakat katedral çevresinde yer alan dar sokaklardaki mekanlarda içki içecek yerler bulabilirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler