Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Alman Olmak Güzel: Dünyanın En Güçlü Pasaportları

    Eğer dünyayı gezmek istiyorsanız Almak olmak işinize yarayabilir. Vatandaşlarına sağladığı 'Seyahat Özgürlü' açısından ülkeler sıralaması bunu söylüyor.

    Eğer dünyayı gezmek istiyorsanız Almak olmak işinize yarayabilir. Vatandaşlarına sağladığı 'Seyahat Özgürlüğü' açısından ülkelerin sıralaması bize bunu söylüyor. 'Seyahat Özgürlüğü' bir ülke vatandaşının vize almadan seyahat edebildiği veya girişte vize alabildiği ülke sayısı olarak tanımlanıyor.

    2016 Vize Kısıtlamaları Endeksine göre 218 ülke ve bölgeden 177'ine vizesiz girebilme imkanıyla Almanlar dünyanın en güçlü pasaportuna sahipler. Almanlar 2014 senesinden beri bu ünvanı elinde tutuyor, onu 176 ülkeye vizesiz giriş imkanıyla İsveç takip ediyor.

    Fransa, Finlandiya,İtalya, İspanya ve İngiltere 175'er ülkeyle üçüncü sırayı paylaşıyorlar. ABD vatandaşları, Belçika, Danimarka ve Hollanda vatandaşları ile eş sayıda yani 174 ülkeye vizesiz girebiliyorlar.

    Listenin sonunda ise Somali, Irak, Pakistan ve Afganistan ile dünyanın en kötü pasaportları var.

    Bir ülkenin vize muafiyeti diğer ülkelerle olan diplomatik ilişkilerini yansıtıyor. Vize gereklilikleri aynı zamanda 'karşılıklı vize mutabakatı, güvenlik riskleri, vize riski ve göçmenlik kuralları ihlali' konularına göre şekilleniyor.

    24 Şubat'ta yayınlanan raporda ve beraberindeki grafikte diğer birkaç noktadan da bahsediliyor. 4 ülke; Tonfa, Palau, Kolombiya ve Güneydoğu Asya Timoe-Leste Ulusu sıralamada büyük ilerleme kaydetti. 2012'de Avrupa Birliği dışındaki yatırımcılara oturma vizesi imkanı tanıyan altın vize uygulamasına 2012 yılında başlayan Portekiz, artık dünyanın en güçlü altıncı pasaportuna sahip. Portekiz vatandaşları 172 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor.

    Kaynak

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler