Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Alice Springs

    Yüzlerce kilometrelik kırmızı kumlu çöl arazisinden sonra, Alice Springs’i göreceksiniz.

    Genel Bilgiler

    Burası Adelaide veya Darwin’e (ulaşabileceğiniz en büyük şehirler) 1500 km’den fazla uzaklıkta yer alıyor. Perth’e uzaklığı 2500, Brisbane’ye 3000 km. Alice Springs, Avustralya’nın orta bölgesinde yer alır ve bu nedenle çok da yolunuzun üzerinde olan bir şehir değil. Arrernte Aborjinleri, 50,000 yılı aşkın bir süredir burada yaşıyorlar, ama Alice Springs’in tarihi 1862’de Overland Telegraf Hattı’nın (Adelaide’den Darwin ve Britanya’ya uzanan bağlantı ağı) bir istasyonu buraya kurulduğunda başlıyor.

    Alüvyal altının bulunması ve 2.Dünya Savaşı döneminde şehrin geçici üs olarak kullanılması, buraya daha fazla insanın gelmesine neden oldu. Bugünlerde birçok turist buraya, Uluru-Kata Tjuta Ulusal Parkı (kumtaşı monolitleri bulunur) gibi ünlü yerler için geliyor. Şehrin yakınlarında vahşi yaşam manzaraları görebileceğiniz Alice Springs Çöl Parkı'na, farklı türdeki kayalar ve kumtaşları için Gökkuşağı Vadisi’ne gidebilirsiniz.

    Burası yerli sanat eserlerinin sergilendiği galerilere sahip olduğundan, Aborjin Kültürü'nü öğrenmek için de uygun bir yer. Mbantua Galerisi’nde Aborjin Kültürü'yle alakalı eserlerin bulunduğu bir sergiye gidebilirsiniz. Müzeler bakımından Merkez Avustralya Müzesi de görülmeye değer. Eğer bunların hiçbiri ilgi çekici gelmediyse sıcak hava balonuna binebilir, şehrin çevresini dolaşan yollarda yürüyüş yapabilir, deveye binebilir veya kanguru koruma alanına gidip kanguruları görebilirsiniz.

    Yorucu bir günün ardından eve geldiğinizde birçok iyi bar ve restoranın (Tayland mutfağından İtalyan veya Meksika Mutfağı'na kadar bir sürü seçeneğiniz var) bulunması nedeniyle burada olduğunuza mutlu olacaksınız.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler