Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bursa Cumalıkızık: 700 Yıllık Bir Osmanlı Köyü

    Bursa Cumalıkızık'ta Interrail Türkiye ekibi ile birlikte, eski Osmanlı evlerinin arasında 700 yıllık bir yolculuğa çıkıyoruz!

    Bursa'ya 15 dakika uzaklıkta sevimli mi sevimli, 700 yıllık bir Osmanlı köyü Cumalıkızık. Uludağ eteklerine kurulmuş bu köy, kestane ve incir ağaçlarıyla, sizinle birlikte bütün köyü dolaşan su yoluyla, mis gibi gözleme kokan sokaklarıyla sizi içine çekiyor, adeta bir zaman kırılması yaşatıyor.

    Uludağ'ın kuzey eteklerine kurulmuş beş Kızık köyünden biri olan Cumalıkızık Köyü, civar kızık köylerindeki cemaatin eskiden cuma namazı için toplandığı yermiş. Köyün, adını buradan aldığı söyleniyor. Bir başka söylence de, Osman Bey'in, köyün kurulduğu günün cuma olması sebebiyle köye bu ismi vermiş olduğu. Bahsettiğimiz bu beş köyden bugün tarihi dokusuyla ayakta kalan tek köy Cumalıkızık Köyü olmuş.

    Unesco Dünya Mirası Listesi'nde yer alan köydeki evlerin çoğu halka açık. Cumalıkızık kahvaltı yapmak için Bursa'da gidebileceğiniz en güzel adreslerden. Hemen hemen her ev, gözleme, ev yemeği ve bir kahvaltı sofrasında arayacağınız, hatta aramayacağınız tüm seçenekleri sunuyor. Sundukları her şey ev sahiplerinin, evlerine gelen misafirlere hizmet edermişçesine özenle, kendi elleriyle yaptıkları şeyler oluyor.

    Cumalıkızık nerede?

    Cumalıkızık Bursa'dan Ankara'ya gidiş yönünde, Bursa merkeze 10 kilometre uzaklıkta bir yer.

    Kendi aracınızla gidiyorsanız Bursa şehir merkezinden Ankara yönüne doğru giderken sağdaki Cumalıkızık tabelalarını takip etmeniz gerekiyor. Yol ayrımından birkaç kilometre sonra Cumalıkızık'tasınız.

    Ayrıca yine şehir merkezinden ve otobüs terminalinden kalkan servislerle Cumalıkızık Köyü'ne ulaşabilirsiniz.

    Interrail Türkiye ekibi de şubat ayında yaptıkları uludağRail gezisinde Cumalıkızık Köyü'nü ziyaret etmeyi unutmadı :)


    En Çok Aranan Haberler