Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    400.000 Kişiyle Özgürlükler Adası’nda 1 Hafta

    Orta Avrupa’nın en güzel şehirlerinden Budapeşte’de senelerdir düzenlenen Sziget Müzik Festivali, her sene gelişen Line Up’ı ve her sene sabit kalan özgürlük ruhu ile 2016’da da olağanüstü.

    Keşfetsene’yle kurucuları Taflan ve Barış iki yıl önce Sziget’e gittik, hatta Sziget yarışmasını kazanarak ülkemizin Sziget Festival bayrağını taşımıştı. Sziget 2016’nın heyecanını geçmiş deneyimlerle yazalım istedik.

    Görseller ve festival deneyimi için buradan.

    Müzikten öncesi

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533573/640xauto.jpg)

    Özellikle gündemden, yasaklardan, monoton hayattan ve hatta “gençlik enerjisinden” uzaklaşılan günlerde en iyi gelecek şeyler seyahat, sanat ve eğlence oluyor. Tüm bunları birleştirebilen, düşük bütçeli, hatta “ucuz” diyebileceğimiz, yakın, zengin, lezzetli ve çılgın bir deneyim Sziget Festivali.

    Özgürlükler Adası diyorlar ya, bu tamlamanın hakkı çok iyi veriliyor. Avrupa’nın en güzel şehirlerinden Budapeşte’nin ortasından bildiğiniz gibi bir nehir geçer ve tam olarak bu nehrin ortasında dev bir ada var, bu ada festival için ayrılıyor ve dışarıdaki güvenlik kontrollerinden sonra içeride can sıkıcı hiçbir şey yok, tam tersine çılgın özgürlük var.

    Onlarca sahnede, onlarca müzik türü

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533579/640xauto.jpg)

    Budapeşte’de, rock’tan elektronik müziğe, soft türlerden popa, rap’ten R&B’ye kadar alıştığımız tüm müzik türleri festivalde elbette bulunuyor, ancak jazz, klasik müzik, Roman müziği gibi birçok alternatif sahne ve seçenek de tüm gün her zevke hitap ediyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533582/640xauto.jpg)

    Sadece müzik mi? Tiyatro alanları, atölyeler, alternatif eğlenceler, oyun parkları, spor alanları, yüzülebilecek alanlar ve sahil gibi birçok etkinlik de Sziget’te.

    Efsaneleşen Line Up

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533585/640xauto.jpg)

    Daha önce sayısız sanatçı ve grubu ağırlayan Sziget’in benzerlerine göre (fiyat/kalite performansına bakılmadan) eleştirilen yanı line-up’ı oluyordu.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533588/640xauto.jpg)

    Her sene bu konuda da üstüne koyan Sziget’in 2016 line up’ında, Rihanna’dan, David Guetta’ya, Muse’dan, Sia’ya, Chemical Brothers’tan, Bastille’ye, Hardwell’den, Chao La Ventura’ya, M83’ten, Kaiser Chiefs’e kadar sayısız isim var. Üstelik bu sene Türkiye’den de Ceza ve Sattas da Sziget’teydi!

    Sziget fiyatlar ve bütçe

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533594/640xauto.jpg)

    Macaristan Avrupa Birliği üyesi. Dolayısıyla normal pasaport için Schengen vizesi almanız gerekli (yeşil pasaport ve üstü vizesiz seyahat edebilir).

    İstanbul’dan Budapeşte’ye uçak bileti, yüksek sezonda olduğumuz şu dönemde gidiş dönüş 120 – 400 Euro arasına bulunabilir.

    Sziget Biletlerinin 199 Euro’luk 5 günlük ve 249 Euro’luk 7 günlük kombineleri ne yazık ki tükendi. Günlük biletler 59 Euro gibi nispeten makul bir fiyatta ve birleştirilebilir. Ayrıca çeşitli upgrate seçenekleri veya alternatifler hâlâ satışta.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533588/640xauto.jpg)

    Sziget’te Yemekler ne mutlu ki kimseyi kazıklamaya yönelik değil. Macaristan’ın veya Budapeşte’nin genelinde neyse, üç aşağı beş yukarı aynı ve makul. 2 – 3 Euro’ya bira içilebilir, 5 Euroya zengin yemek yenilebilir.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533600/640xauto.jpg)

    Çok çeşitli yemek seçenekleri ve ülke mutfakları standlarının da olduğunu hatırlatalım.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533603/640xauto.jpg)

    Kalan tüm detaylar, yaşanmış bütçe örnekleri, Budapeşte gezi notları için Keşfetsene’ye tıklayabilirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler