Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    2016 Yılında Dünyanın En Güvenli Havayolu Şirketi Hangisi?

    Havacılık alanında çalışan analizciler, yolcuların emniyetini sağlamada dünyanın en iyileri olarak önde gelen 20 taşıma şirketinin ismini açıkladı.

    Barry Neild, CNN

    Tüm heyecanlı havacıların merakla beklediği yıllık duyuru: AirlineRatings.com’un en güvenli havayolu şirketi ödülü.

    Yolcuların güvenliği noktasında dünyanın en iyileri olarak gösterilen 20 taşıma şirketinin ismini açıkladı.

    Ve üst üste üç sene boyunca, havacılık güvenliği söz konusu olduğunda, Qantas’ın 407 havayolu şirketi arasında başı çektiği bildirilmektedir.

    Yıllık listelemeye 2013 yılında başlayan AirlineRatings.com, bu Avustralyalı taşıma şirketinin jet yolculuğunun başlamasından bu yana ölümle sonuçlanan hiçbir kaza kaydı bulunmayarak “olağanüstü bir kayıt” sergilediğini ifade etmektedir.

    En iyi 20 şirketin alfabetik sıralaması şu şekildedir: American Airlines, Alaska Airlines, All Nippon Airways, Air New Zealand, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, KLM, Lufthansa, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, United Airlines, Virgin Atlantic ve Virgin Australia

    2016 yılı için dünyanın en güvenli havayolu şirketleri hangileridir?

    1. Qantas – AirlineRatings.com’a göre 2016 yılında dünyanın en güvenli havayolu şirketi Qantas’tır. Buna göre son üç yıldır birinciliği elinde bulunduran bu Avustralyalı taşıma şirketinin, jet yolculuğunun ortaya çıkmasından bu yana adı hiçbir ölümcül kazaya karışmayarak “eşi benzeri olmayan bir kayıt sicili” bulunuyor. Bir sonraki uçuşunuzun AirlineRatings.com’daki en güvenli ilk 20 listesinde olup olmadığını görmek için galeride gezinmeye devam edin.

    2. American Airlines – Dünyadaki en büyük havayolu şirketlerinden birisi olan AA, AirlineRatings.com’dan yedi yıldızlı tam bir güvenlik sicili almaya hak kazanan üç ABD taşıma şirketi arasında da yer alıyor.

    3. KLM – 1919 yılında kurulan Hollanda menşeli KLM dünyanın en eski havayolu şirketidir ve Avrupa’nın en güvenli havayolu şirketi olarak görülüyor. Merkezi Amsterdam’da bulunan iş ağıyla her yıl 20 milyon yolcuya hizmet veriyor.

    4. Singapore Airlines – Çoğu kez sağlamış olduğu uçuş hizmetlerinin kalitesiyle beğeni toplayan Singapore Airlines, aynı zamanda her yıl düzenli olarak AirlineRatings.com’un güvenlik listesinde de öne çıkıyor.

    5. Air New Zealand – Air NZ ayrıca AirlineRatings.com tarafından 2015 Havayolu Mükemmeliyet Ödülleri’nde yılın havayolu şirketi olarak da seçildi. Bayrağında kivi resmi olan bu taşıma şirketi, “havacılık endüstrisine yön vermesiyle” beğeni topluyor.

    6. EVA Air – Tayvanlı EVA Air şirketi de, ayrıca yedi yıldızlı bir ödülü elinde bulunduruyor. AirlineRatings.com’un derecelendirme sistemi, havacılık sektörünün denetleyici kuruluşlarından ve önde gelen kurumlardan alınan denetim sonuçlarının yanı sıra devlet denetimlerini ve havayollarının ölümcül kaza kayıtlarını da göz önünde bulunduruyor.

    7. Virgin Australia – AirlineRatings.com aynı zamanda şirketlerin işlem geçmişlerini, kaza kayıtlarını ve operasyonel mükemmelliğini de inceliyor. Esas itibariyle 1999 yılında düşük fiyatla hizmet sunan bir havayolu şirketi olarak kurulmuş Virgin Australia, 2016 yılının ilk 20 listesinde yer alıyor.

    8. United Airlines – Düzenli olarak ilk 20 listesinde yer alan bir diğer taşıyıcı olan United Airlines, dereceye giren dört ABD şirketinden birisidir. AirlineRatings.com güvenirlik açısından 407 taşıyıcı şirketi inceliyor.

    9. Emirates – Dünyanın en güvenli havayolu şirketlerinden birisi olarak da bilinmesinin yanında, Emirates özellikle seçkin yolcuları için takdire şayan bir uçuş hizmeti sunuyor. Bu taşıyıcı, A380 uçağında birinci sınıf bölmesinde duş alma imkânı sunan ilk havayolu şirketidir.

    10. Lufthansa – Lufthansa, ilk 20 listesinde düzenli olarak yer alan bir diğer taşıma şirketidir. Bu Alman şirketi, İrlanda menşeli Ryanair’i de geride bırakarak Avrupa’nın en büyük havayolu şirketi konumundadır.

    11. Japan Airlines – Listede yer alan Japonya menşeli iki şirketten birisi olan Japan Airlines, ülkenin ikinci en büyük taşıma şirketi olmasıyla birlikte ülkenin resmi bayrağını taşıyor.

    12. All Nippon Airways (ANA) – Japonya’nın en büyük havayolu şirketi, R2-D2 temalı uçağı da dâhil olmak üzere yolcu jetlerinin bir kısmını “Star Wars (Yıldız Savaşları)” sembolüyle donattığı 2015 yılında dikkatleri üzerine çekti.

    13. Hawaiian Airlines – Güvenlik derecesi yedi yıldızlı olan Hawaiian Airlines, ABD ile Hawaii arasında uçuş yapan ekonomi yolcularına en iyi hizmeti sunduğu için ödül kazandı.

    14. Etihad Airways – Merkezi BAE’nde bulunan Etihad, müşterilere özel uçak seyahatinin en uç noktasında rekabet eden bir diğer havayolu taşımacılık şirketidir. Sunmuş olduğu standart sınıf hizmetlerine ilave olarak, Etihad yolculara 30,000 feet yükseklikte elmas ya da sanat eseri alışverişi yapmalarına olanak sağlayan bir takım özel hizmetleri de sunuyor.

    15. Virgin Atlantic – AirlineRatings.com’dan sunduğu uçuş hizmetleri ve güvenlik konularında tam not alan bir diğer taşımacılık şirketi de Virgin Atlantic’tir.

    16. Alaska Airlines – Seattle merkezli Alaska Airlines, sadece güvenlik konusunda değil, ayrıca filosunun büyük bir kısmında Wi-Fi sağlayan birkaç havayolu şirketinden birisi olmasından dolayı da AirlineRatings.com’dan yüksek bir derecelendirmeye sahiptir.

    17. Cathay Pacific Airways – En iyi havayolu şirketleri listesinde nadiren sıralamaya girmeyen bir diğer Asya menşeli taşımacılık şirketi olan Cathay, AirlineRatings.com’un ilk 20 listesinde düzenli olarak karşımıza çıkıyor. 2014 yılında Cathay, “Skytrax” dünyanın en iyi havayolu şirketi ödüllerinde en büyük ödülü kapmıştı.

    18. Finnair – Finnair, bazı yolcularının 2014 yılında Helsinki Havalimanındaki seçkin yolcular için tahsis edilen bekleme salonunda sunduğu ve hem kadınların hem de erkeklerin girebildiği sauna sayesinde yarı çıplak gezebilmelerine rağmen, aynı tavizi güvenlik konusunda verdiği söylenemez.

    19. Scandinavian Airline System (SAS) – İsveçli havayolu şirketi SAS, dünyanın en güvenli şirketlerinden birisi olmasının yanı sıra zamana en çok riayet eden taşıyıcılardan da birisi olarak isimlendiriliyor.

    20. Swiss – Bu şirket tarafından müşterilerine sunulan hizmetlerden birisi de güvenlik olup 2002 yılındaki isim değişikliğinden bu yana (eski ismi Crossair) hiçbir büyük çaplı kaza kaydı bulunmuyor.

    Güvenlik konusunda ön planda

    “En güvenli ilk 20 havayolu şirketi her zaman güvenlik konusunda yeniliğin ve operasyonel mükemmelliğin öncüsü olup daha modern uçakları kullanmaktadır” şeklinde ifade eden AirlineRatings.com editörü Geoffrey Thomas şunu da ekliyor “Bu havayolu şirketlerinin adı, daima emniyet konusunda sağlamış oldukları mükemmellikle anılmaktadır”.

    “Bununla birlikte, Qantas’ın güvenlik konusundaki atılımları ve iyi uygulamaları bakımından bir emsal teşkil etmesi hususunda editörler hemfikirdir.”

    Bu kuruluş ayrıca, 2016 yılı için fiyatı en düşük olan ilk 10 havayolu şirketini de açıklamış olup alfabetik sıralaması şu şekildedir: Aer Lingus, Flybe, HK Express, Jetblue, Jetstar Australia, Thomas Cook, TUI Fly, Virgin America, Volaris ve Westjet.

    Düşük fiyatla hizmet sunan en güvenli havayolu şirketleri:

    1. Thomas Cook – AirlineRatings.com tarafından en güvenli havayolu şirketlerinin yıllık listesi yayınlanmış olup en güvenli olduğu belirtilen ve düşük fiyatla hizmet sunan 10 şirket hakkında da kısa bilgi veriliyor. Bunlar arasında köklü ve saygın British seyahat acentesinin bir kolu olan Thomas Cook Airlines da bulunuyor. Alfabetik sıraya göre, uygun fiyatlı hizmet sunan en güvenli diğer 9 taşıma şirketini de görmek için galeriye bir göz atın.

    2. Aer Lingus – 2008 yılındaki mali krizin ardından ağır bir kayıp veren ve birçok personelini işten çıkaran İrlanda menşeli bu taşıma şirketi, düşük fiyatla hizmet sunan bir havayolu şirketi olarak kendisini yeniden yapılandırıp cesur bir adım attı.

    3. WestJet – Bu listede yer alan en eski havayolu şirketlerinden birisi olan Kanada menşeli WestJet, 1996’da kuruldu. Merkezi Calgary’de bulunan bu şirket, bazı uçuşları ortak düzenleyerek Kanada, Amerika, Karayipler, İrlanda ve Birleşik Krallığa sefer düzenliyor.

    4. Flybe – Bir diğer köklü taşımacılık şirketi olan Flybe, iş yaşamına 1979 yılında Jersey European Airways olarak başladı ve 2002 yılında Flybe ismiyle ortaya çıkmasından önce birçok isim değiştirdi. Sahip olduğu kusursuz güvenlik sicili, uçağı kullanan bir pilotun arı saldırısına uğraması ve başka bir pilotun da yanlış kolu indirmesi hadisesi gibi garip olaylar haricinde bozulmadı.

    5. HK Express – 2004 yılında kurulan HK Express, kötü talihini ters çevirmek amacıyla 2013 yılında düşük fiyatlı hizmet sunan bir taşımacılık şirketine dönüştü. AirlineRatings.com’a göre envanterinde bulunan tüm uçakları, rakiplerinin birçoğunun aksine, Uluslar arası Havayolu Taşımacılık Birliği’nin sıkı operasyonel güvenlik denetimlerinden geçti.

    6. JetBlue – Şu anda 16 yaşında olan JetBlue, uçuş esnasında eğlendirici etkinleri daha iyi sunduğunu iddia ederek, başlangıçta diğer indirimli havayolu şirketlerinden daha üstün olduğunu belirtmek suretiyle kendi reklamını yapmıştır. Bu havayolu şirketi, New York’un JFK havalimanı üzerinden faaliyet göstermekle birlikte 210’un üzerinde bir uçak filosuna sahiptir.

    7. Jetstar – Avustralyalı Qantas’ın indirimli hizmet sunan bir kolu olan Jetstar’ın, Avustralya’nın birçok büyük şehrinde merkez noktası bulunuyor. Sahip olduğu 70 adet güçlü filosuyla 35 destinasyonu birbirine bağlıyor. Avustralya’nın haricinde ayrıca Yeni Zelanda, Fiji ve Çin’e de aktarma hizmeti sunuyor.

    8. TUIfly –Merkezi Almanya’nın Hannover şehrinde bulunan havayolu şirketi TUIfly, 2007 yılında kurulmuş olup düşük fiyatlı havayolu taşımacılığı ve paket tatil işletmeciliği hizmetini sunuyor. Almanya, Avrupa’nın güneyi, Afrika’nın kuzeyi ve Orta Doğu’ya bağlantıları bulunuyor.

    9. Virgin America – 58 uçak filosuyla 24 ayrı destinasyonda hizmet veren Virgin America’nın ortaklarından birisini, İngiliz girişimci Richard Branson’a ait Virgin Group oluşturuyor. 2007 yılında kurulan şirketin ana merkezi Kaliforniya’dadır.

    10. Volaris – Günümüzde Meksika’nın ikinci büyük havayolu şirketi olan Volaris, 2005 yılında kuruldu. Bu şirket büyük ölçüde Los Angeles, Dallas ve Chicago dâhil olmak üzere Amerika ve Meksika’daki destinasyonlara hizmet sunuyor.

    AirlineRatings.com’un derecelendirme sisteminde havacılık üzerine yönetim organlarınca ve önde gelen kuruluşlarca yapılan denetimlerin yanı sıra devlet denetimleri ve havayollarının ölümcül kaza kayıtları da göz önünde bulundurulmaktadır.

    Bu derecelendirme sisteminde ayrıca havayolu şirketlerinin operasyon geçmişi, kaza kayıtları ve operasyonel mükemmelliği de incelenmektedir.

    Verilen ödüllerin ardından, uçak pilotlarının akıl sağlığı üzerine güvenlik kaygılarını yeniden gündeme getiren iki önemli felaketin yaşandığı havacılık sektörü açısından sıkıntılı bir yıl başlamıştır.

    Havacılık sektörü açısından daha güvenli bir yıl

    Mart ayında, toplu yük taşımacılığı yapan Germanwings tarafından işletilen bir Airbus A320–211 uçağı, Fransız Alplerine çarparak uçaktaki 150 kişinin tümü hayatını kaybetmiştir.

    Daha sonradan, intihar eğilimi olduğu tespit edilen uçak pilotu Andreas Lubitz’in, uçağı kasten düşürdüğü ortaya çıkmıştır.
    Ağustos ayında, Rus menşeli bir Metrojet Airbus A321-231 uçağının, Mısır’daki Şarm el-Şeyh Uluslararası Havalimanından kalkış yapmasından hemen sonra parçalanmasıyla 224 kişi ölmüştür.

    Bu felaketin, IŞİD terör örgütünün düzenlediği bir bombalı saldırı neticesinde meydana geldiği açıklanmıştır. Konuya ilişkin soruşturmalar halen devam etmekle birlikte edinilen ilk istihbarat bilgileri de olayda terörizmin parmağı olduğuna işaret etmiştir.

    AirlineRatings.com, bu hadiselere rağmen, 2015 yılının havacılık açısından geride bırakılan 12 aydan daha güvenli bir yıl olduğuna dikkati çekiyor.

    Sıfır-yıldızlı güvenlik derecelendirmesi

    Bu derecelendirme, 16 uçak kazasında 560 kişinin öldüğünü ve bu rakamın son 10 yılın ortalamasının altında kaldığını, buna karşın 2014 yılında ise uçak kazalarının sayısında bir artış yaşanarak 21 ölümcül kazada 986 kişinin hayatını kaybettiği kaydeden Aviation-Safety.net sitesinden alınmıştır.

    “Bu rakamları denkleştirdiğimizde, dünyadaki havayolu şirketleri 2015 yılında gerçekleştirdiği 29 milyon uçuşla 3.6 milyar yolcu taşıdığına” dikkat çekiliyor.

    50 yıl öncesine baktığımızda ise tüm dünyayı sarsan 87 uçak kazasında 1,597 kişinin hayatını kaybettiği ve o zamanlarda havayolu şirketlerinin sadece 141 milyon yolcu taşıdığı (günümüzdeki yolcu sayısının %5’i) görülmektedir.

    AirlineRating.com’a göre eğer bir havayolu şirketi, herhangi bir yolcunun ve/veya mürettebatın ölümüyle sonuçlanan bir uçak kazası geçirirse, otomatik olarak güvenlik derecesinden bir yıldız eksilecektir.

    Buna göre, incelenen 407 havayolu şirketinden 148’i yedi-yıldızlı bir güvenlik derecesine sahipken, yaklaşık olarak 50’si ise en fazla üç-yıldıza sahiptir.

    Toplam 10 havayolu şirketinden Nepal, Endonezya ya da Surinam Cumhuriyeti’ne ait tüm şirketlere ya tek yıldız verilmiş ya da hiç yıldız verilmedi.

    Bu şirketlerin listesi ise şöyle: Batik Air, Bluewing Airlines, Citilink, Kal-Star Aviation, Lion Air, Sriwijaya Air, TransNusa, Trigana Air Service, Wings Air ve Xpress Air.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler