Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    2 Günde İstanbul'da Gezilecek Yerler

    İstanbul belki de Türkiye'deki şehirler arasında tarihi ve kültürel olarak en önemlilerinden.

    İstanbul'da gezip göreceğiniz ve öğreneceğiniz pek çok şey bulunuyor. Öyle ki İstanbul'a bir kez gittiğinizde, belki yaşamak için değil ama gezmek için İstanbul sizi tekrar kendine çağıracak. Müthiş bir tarihe tanıklık etmiş bu şehrin ismi de tarih boyunca sürekli değişime uğramış.

    Bugünkü haline gelene kadar şehre sırasıyla Byzantion, Augusta, Antonina, Nova Roma, Konstantinopolis, Kostantiniyye, İslambol ve İstanbul isimleri verilmiş.

    İstanbul’da gezilecek yerler nelerdir?

    Kız Kulesi

    GECE GORUNUSU

    Kız Kulesi, İstanbul'a gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden bir tanesi. Salacak açıklarında yer alan Kız Kulesi, Üsküdar'ın simgesi durumunda. Kule Bizans döneminden Üsküdar'da kalan tek yapı özelliğini taşıyor. Kız Kulesi'ne Üsküdar ve Kabataş'tan geçebilirsiniz.

    Yerebatan Sarnıcı

    4-yerebatan-sarnici-basilica-cistern-bazilika

    Yerebatan Sarnıcı, gidenlerin gerçekten büyülendikleri bir yer. Muhteşem ışıkları ve nemli atmosferi ile gerçekten benzersiz bir görsel şölen sunuyor. İstanbul geziniz kaç gün sürerse sürsün, Yerebatan Sarnıcı'nı mutlaka gezmeli ve görmelisiniz. Sarnıç, zamanında çevresindeki sarayların su ihtiyacını karşılamak için inşa edilmiş.

    Dolmabahçe Sarayı

    Dolmabahce-Sarayi-Giris-Ucreti

    İstanbul'un en önemli müzelerinden bir tanesi olan Dolmabahçe Sarayı da tarihimizi yansıtan ve müthiş eserler ile dolu harika bir saray. Sarayda, Atatürk'e dair pek çok önemli ve kıymetli eşya görebilirsiniz. İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Dolmabahçe Sarayı, 09.00-16.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Burada müzekartın geçerli olmadığını da hatırlatmak isteriz.

    Ayasofya Müzesi

    ayasofya İstanbul'un ve hatta tüm Türkiye'nin simgelerinden biri haline gelmiş Ayasofya'yı da mutlaka görmelisiniz. Bu ihtişamlı yapı, İstanbul gezinizin en önemli duraklarından bir tanesi olacaktır. Bizans döneminden kalma bu yapı, İstanbul fethedildikten sonra ilk cuma namazının kılındığı cami olma özelliğini de taşıyor. Ayasofya Müzesi'ni saat 09.00 ve 16.00 aralığında gezebilirsiniz. Müzeye giriş ücreti de 40 TL.

    Galata Kulesi

    hb_b_03115858_l-b Galata'ya gittiğinizde hemen hemen her yerden görünen bu kule, sizi adeta kendine hayran bırakacak. Galata Kulesi'ne dilerseniz belli bir ücret ödeyerek çıkabilir ve muhteşem İstanbul manzarasının keyfini yaşayabilirsiniz.

    Galata Kulesi Cenevizliler, Bizans ve Osmanlı gibi pek çok önemli medeniyete tanıklık etmiş bir yapı. Bir efsaneye göre Galata Kulesi'ne ilk kiminle çıkarsanız o kişiyle evlenirmişsiniz. Bunun da Galata Kulesi ile Kız Kulesi'nin aşkından geldiği ileri sürülmüştür.

    Pierre Loti Tepesi

    hakkinda01

    Haliç'in balkonu diye adlandırılan ve muhteşem bir manzaraya sahip olan Pierre Loti Tepesi'ni de mutlaka görmenizi öneriyoruz. Tepe, ismini kendisini meşhur eden Fransız ve dünya edebiyatının önemli yazarı olan Pierre Loti'den alıyor.

    İstanbul’da ne yapılır?

    istiklal-caddesi-dunya-ikincisi-oldu-74356-25022015130219

    İstanbul'da yapılacak o kadar çok alternatif var ki... Kesinlikle İstiklal Caddesi'nde bir tur atabilirsiniz. Hatta tüm günü burada geçirdiyseniz, akşam da Çiçek Pasajı'nda müthiş bir eğlence ile günü sonlandırabilirsiniz. İstanbul hem kültürel, hem tarihi, hem de eğlence yönüyle harika bir şehir.

    Gezecek ve yapacak o kadar çok alternatifiniz var ki, iki günde bunları nasıl tamamlayacağınızı düşünmeye koyulabilirsiniz. Yine de vakit bulabilirseniz mutlaka Polonezköy'e gidip, yeşilin ve doğanın tadını çıkarmanızı öneririz.

    İstanbul’da nerede kalınır?

    İstanbul'da konaklayabileceğiniz, hemen hemen her bütçeye uygun pek çok otel bulunur. Bunlardan ihtiyacınıza en çok uyanı ve ulaşım açısından size en çok kolaylık sağlayacak olanı tercih etmenizi tavsiye ederiz.

    Mytra Hotel

    18971985 Sultanahmet'te bulunan bu Mytra Hotel, İstanbul'da gezeceğiniz pek çok yere de oldukça yakın. Üstelik kaliteli hizmet ve oldukça uygun fiyat sunan bu otel, İstanbul'daki konaklama alternatiflerinizden bir tanesi olabilir.

    Malta Bosphorus Hotel Ortaköy

    51788762

    İstanbul'a gitmişken ve iki gün kalacakken, şöyle Boğaz manzaralı bir otelde konaklayayım derseniz Malta Bosphorus Hotel Ortaköy sizin için gerçekten ideal. Oldukça kaliteli hizmet sunan bu otelde İstanbul'un ruhunu sonuna kadar yakalayabilirsiniz.

    Casa Fratelli

    22460272

    Hostel tarzı hizmet veren ve Asmalı Mescit'te bulunan Casa Fratelli, hem uygun fiyatları hem de muhteşem konumu ile oldukça güzel bir konaklama alternatifi. Aynı zamanda tarihi bir binada konaklamak, İstanbul gezinizde konaklama açısından da güzel bir deneyim yaşamanızı sağlayacak.

    İstanbul’a nasıl gidilir?

    İstanbul'a hemen hemen her ulaşım aracı ile gidebilirsiniz. Atatürk Havalimanı veya Sabiha Gökçen Havalimanı sayesinde uçak ile gidebilir, isterseniz trenle İstanbul'a ulaşabilirsiniz. Şehir merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Atatürk Havalimanı'ndan düzenli seferler ile Taksim Meydanı'na yaklaşık 45 dakikada gidebilirsiniz. Hatta bulunduğunuz şehre göre, örneğin Bursa'da yaşıyorsanız deniz yolu ile bile 75 dakikada kolayca İstanbul'a gidebilirsiniz.

    Dilerseniz de hemen hemen her otobüs firmasının düzenli olarak sefer düzenlemesiyle otobüs ya da özel aracınız ile karayolu kullanarak İstanbul'u gezmeye gidebilirsiniz. Ancak geziniz iki gün süreceği için en kısa ulaşım yolu hangisi ise onu tercih etmenizi tavsiye ederiz.

    İstanbul’a ne zaman gidilir?

    İstanbul, her mevsim bir başka güzelliği içinde barındıran bir şehir. Bu yüzden kesinlikle İstanbul'a özellikle şu mevsimde gitmelisiniz diyemeyiz. Yazın gittiğinizde İstanbul'un beyaz elbisesiyle salınışını göremeyeceğinizi, kışın gittiğinizde ise İstanbul'un sımsıcak ve cıvıl cıvıl havasını yakalayamayacağınızı söylememiz gerekir. Bu nedenle bize göre İstanbul'u her mevsim en az bir kez ziyaret etmelisiniz.

    İstanbul’da nerede alışveriş yapılır?

    kapalıçarşı2 İstanbul, hem alışveriş merkezleri hem de tarihi çarşılarıyla çok ama çok ünlü bir şehir. Bu nedenle İstanbul'da alışveriş için çok fazla alternatifiniz var. Tarihi yerlerden şehre ve kültüre özgü ürünler satın almak istiyorsanız, kesinlikle Kapalıçarşı'yı öneririz. Aynı zamanda İstiklal Caddesi ve caddede bulunan pasajlar da alışveriş için harika alternatifler.

    İstanbul’da ne yenir?

    eminonu-balik-ekmek İstanbul, yemek konusunda da size pek çok alternatif sunuyor. Ancak İstanbul'a gittiğinizde eğer imkanınız varsa mutlaka boğazda balık keyfini yaşamanızı tavsiye ederiz. Eğer bütçenize daha uygun bir alternatif arıyorsanız, balık-ekmekçiler de sizin için harika bir alternatif olacaktır.

    Aynı zamanda İstanbul'a gidip de ıslak hamburger yemeden dönmek olmaz. Islak hamburger yemek için İstiklal Caddesi'ne kadar gittikten sonra cadde üzerindeki midye dolmacıların önünde de biraz vakit geçirmenizi ve bu eşsiz lezzeti deneyimlemenizi tavsiye ederiz.

    Kızılkayalar

    kizilkayalar-hamburger

    İstanbul'un meşhur ıslak hamburgerini yemek için kesinlikle Kızılkayalar'dan başka bir yer aramamalısınız. Taksim meydanında bulunan bu küçük dükkanda, leziz ıslak hamburgerlerden dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Bir adet her zaman yeterli olmuyor.

    Tarihi Eminönü Balık Ekmek

    35992

    Uzun yıllar Eminönü'de teknelerde balık ekmek servis eden bu yer, kesinlikle İstanbul'da yemek yemek için harika bir alternatif olacak. Sadece lezzetiyle değil, nostaljik görüntüsüyle de ilgi çekici.

    360 Suada Club

    Screenshot_14

    Eğer balığı bir de boğaz manzarasında yemek isterim derseniz, size kesinlikle 360 Suada Club'ı tavsiye ederiz. Denizin ortasında, tekneyle geçilen Suada'da bulunan bu mekan, hem lezzetli balıkları hem de muhteşem boğaz manzarasıyla gerçekten güzel bir alternatif olabilir.

    İstanbul'da hava durumu

    İstanbul'un Akdeniz iklimi ile Karadeniz iklimi arasındaki bir geçiş ikliminine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu yönüyle ılıman bir iklime sahip aslında. Şehirde kış aylarında ortalama sıcaklık 2 ile 9 derece arasında dolaşır. Yaz aylarında ise sıcaklık ortalama olarak 18 ile 28 derece arasında.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler