Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    1 Günlük Gezilecek Yerler

    Kimi zaman çok yoğun çalışmak gibi sebeplerden maalesef gezmeye vakit ayıramayız.

    Aslında gezmek için öyle çok uzun tatillere ihtiyaç yok. Ülkemizde 1 günlüğüne seyahate çıkıp gezebileceğiniz o kadar çok yer var ki... Hem 1 günlük geziler bütçenizi yormazken, vakit konusunda da size zorluk çıkarmazlar. Hatta bunaldığınız ilk anda minik bir depolanma sağlayarak tüm enerjinizi geri kazanmanıza yardımcı olurlar.

    Listemizde farklı farklı yerlerden gezebileceğiniz bölgeleri derledik. Eğer siz de gezmek için bir türlü vakit bulamayanlardansanız bir günlük gezilecek yerler listesine göz atmanızı tavsiye ederiz.

    1. Ağva

    agva-tranquilla-nehir-evi-otel-3333331406051257111_buyukİstanbul'a 97 km uzaklıkta bulunan Ağva'ya, Şile yolunu takip ederek ulaşmak mümkün. Gerçekten büyüleyici bir yapısı olan Ağva'da zamanı unutturacak bir gün geçirebilirsiniz. Ağva'nın belki de en güzel yanı nehir kenarları. Buralarda harika yürüyüşler yapabilir ve doğa ile kucaklaşabilirsiniz. Üstelik nehir kenarındaki restoranlarda, muhteşem atmosfer eşliğinde leziz yemekler yiyebilirsiniz.

    Zaten Ağva'nın isminin anlamı da iki nehir arasında kalan yerleşim biriminden gelir. Ağva görünen kısmıyla çok şirin bir semt, ancak geçmişe dönüp bakıldığında da tarihi milattan önce 5. yüzyıla kadar dayanan oldukça eski bir bölge. Bilinen haliyle Ağva'nın da ilk yerlileri Hititler. Burada o dönemden kalan tarihi kalıntıları ve mezar taşlarını görmek mümkün.

    İki Dere Arasına Kurulmuş Köy Ağva’da Gezilecek Yerler

    2. Nazarköy

    nazar köy 2

    Nazarköy, İzmir'in yakınlarında bulunan harika bir köy. Üstelik 1 günlük bir gezi için ideal. Neredeyse köyün tamamı nazar boncuklarıyla kaplı. Nazar boncuklarının yapıldığı atölyeleri gezerken içinizi mutluluk kaplayacak. Ayrıca bu köy, fotoğraf çekmek ve temiz hava almak için harika yerlerden bir tanesi.

    Üstelik Nazarköy'de muhteşeme köy kahvaltısını tadına varabilirsiniz. Nazarköy, İzmir şehir merkezine yaklaşık 37 km mesafede bulunuyor.

    3. Amasra

    amasra5_1458218879 Karadeniz'in sevimli kasabası Amasra, bir gidenin bir daha unutamadığı bir yer. Amasra'ya gittiğinizde Amasra Kalesi'ni ziyaret edebilir ve Amasra Müzesi'ni gezebilirsiniz. Aynı zamanda Amasra Plajı'nı ve Amasra'nın harika çarşılarını da görmenizi tavsiye ederiz.

    Ayrıca harika bir deniz kasabası olan bu yerde, leziz balıklar yiyebileceğiniz pek çok sevimli restoran da bulunuyor. Bartın iline bağlı bir olan Amasra,. şehir merkezine yaklaşık 17 km uzaklıkta yer alıyor.

    4. Eskişehir

    122318,tramvay

    Eskişehir, aslında büyük bir şehir olsa da yine de iyi bir programla bir günde Eskişehir'i kolaylıkla gezebilirsiniz. Tabii Eskişehir'e aşık olup şehri hemen terk etmek istememe ihtimaliniz de var. Ancak bunu da her Eskişehir'i özlediğinizde oraya bir günlük kaçamak yaparak giderebilirsiniz. Eskişehir aslında tümüyle gezip görülecek pek çok farklı yeri içinde barındıran bir şehir.

    Gezinize öncelikle Porsuk Çayı'nı görerek başlayabilirsiniz. Aslında Eskişehir'de tüm yollar Porsuk'a çıkıyor, çünkü Porsuk şehri tam ortadan ikiye bölüyor. Eskişehir'de görmeniz gereken en önemli yerlerden bir tanesi Odunpazarı Evleri. Aynı zamanda Odunpazarı bölgesinde gezebileceğiniz pek çok güzel müze de bulunuyor.

    Ayrıca Sazova Parkı da içerisinde harika Masal Şatosu'nu bulundurmasıyla mutlaka uğramanız gereken noktalardan. Şehir içinde bulunan Haller Gençlik Merkezi sevimli ve bir o kadar sıcak yapısıyla sizi bir anda kendine aşık edebilir. Ayrıca sakın ama sakın Eskişehir'e gidip de çiğ börek yemeden dönmeyin.

    Eskişehir'e en iyi ulaşım yöntemi tren. Özellikle İstanbul ve Ankara'dan yüksek hızlı trenler ile çok kısa bir sürede şehre ulaşmak mümkün.

    5. Büyükada

    buyukada-5

    Büyükada, adeta masal gibi bir ada. Özellikle İstanbul'da yaşıyorsanız bir gününüzü buraya ayırarak harika bir zaman geçirebilirsiniz. Büyüada'da mutlaka görmeniz gereken yerler Adalar Müzesi, Adakule ve Aya Yorgi Kilisesi. Ayrıca Büyükada'ya gidip kesinlikle bisikletle adada tur atmadan, faytona binmeden ve adanın eşsiz dondurmalarından yemeden dönmeyin deriz.

    Büyükada'ya Bostancı'dan 35 dakikada gidilebilir. Bu adaya ulaşmak için en kısa yöntem. Kabataş'tan ise yolculuk yaklaşık 1 saati alabilir ve hatta motorun Heybeliada'ya uğraması ile 15 dakika gecikme de yaşanabilir.

    Prens Adaları ve Bisiklet Turu

    6. Kapadokya

    kapadokya

    Kapadokya'da gezinize Göreme ile başlayabilirsiniz. Buradaki peri bacaları sizi adeta büyüleyecek. Ardından Ürgüp'e geçip dizisiyle ünlenmiş olan Asmalı Konak'ı da görebilirsiniz. Kapadokya'nın kültürünü tamamen özümsemek için Avanos'u da duraklarınız arasına eklemelisiniz.

    Ihlara Vadisi'ni görmeyi de ihmal etmeyin. Burası sizi gerçekten büyüleyecek. Eğer vaktiniz olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle balon ile muhteşem peri bacalarını kuş bakışı izlemenizi öneririz. Nevşehir iline bağlı olan Kapadokya, şehir merkezine 43 km uzaklıkta bulunuyor.

    Kapadokya'da Gezilecek Yerler

    7. Bozcaada

    1-bozcaada-turu

    Bozcaada, belki de ülkemizdeki en güzel adalardan bir tanesi. Harika şaraplarıyla ünlü bu adanın sokaklarında başıboş dolaşmak bile başlı başına bir mutluluk. Bozcaada'da mutlaka görmeniz gereken yerlerden bir tanesi deniz kenarında bulunan Bozcaada Kalesi. Ayrıca Bozcaada'da mutlaka o lezzetli şarapların yapıldığı fabrikaları da görmelisiniz.

    Eğer şarap festivalinin olduğu tarihlerinde adaya giderseniz oradan alacağınız keyif iki katına çıkabilir. Bozcaada'da bir diğer durağınız da mutlaka rüzgar gülleri olmalı. Özellikle bu noktayı gün batımı saatlerine denk getirmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca adanın tarihi yanını en güzel yansıtan sokaklarda doyasıya dolaşmak da muhteşem bir alternatif olacak.

    Adada oldukça güzel lezzetlerin olduğu restoranlar da mevcut. Hatta pek çoğu ana yemeklerinden ziyade eşsiz mezeleriyle meşhur. Bozcaada muhteşem koylara da sahip. Biz özellikle Habbele koyunu tavsiye edebiliriz. Biraz suyu serin olsa da kesinlikle muhteşem bir koy. Bozcaada'ya Çanakkale'den vapur ile kolay bir şekilde ulaşılabilir.

    8. Safranbolu

    SAF1

    Safranbolu da kendine has evleriyle görülmeye değer bir yer. Birbirinden güzel Safranbolu evlerini ve bu evlerin içindeki müzeleri gezmenizi mutlaka tavsiye ederiz. Aynı zamanda Safranbolu Saat Kulesi ve Safranbolu Demirciler ve Bakırcılar Çarşısı da kesinlikle görmeniz gereken yerler. Safranbolu'nun en büyük yapılarından olan Cinci Han ve Cinci Hamamı görmenizi isteriz. Karabük iline bağlı olan Safranbolu, şehir merkezine yalnızca 8 km uzaklıkta yer alıyor.

    Karadeniz'in Tarihi Mekanlarında Zamana Yolculuk

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler